Lauma

Lauman siemen Onni 1 pv ja pikkusiskoniLauman muodostavat tällähetkellä yksi ihminen, kaksi koiraa ja kolme kissaa:

Ihmisjohanna
Taika-pyhäbirmakissa
Eerika-eurooppalaiskissa
Asa-eurooppalaiskissa
Helmi-keskiaasiankoira
Iita-saksanpaimenkoiraKuvia laumasta (
klikkaa linkkiä):

Lauman talvi -16 - -17, Onni vielä mukana

Lauma -16

Lauma -15

Lazy sunday 27.7.14

Kesä -13Koira ja kissa

Kissa ja koira voivat ystävystyä, mutta yhtä hyvin saatat kerjätä ongelmia tuomalla laumaan vieraan lajin edustajan. Koiran ja kissan yhteiselossa tärkeintä on että molemmat osaavat ottaa rauhallisesti toistensa seurassa. Jos koiralla on tyylinä häslätä kissan kanssa aina kun kissa uskaltautuu lattialle, rauhallisesta yhteiselosta ei juuri voi puhua. Jos koira häslää kissan kanssa tappotarkoituksessa, yhteiselo ei silloin onnistu, ja jommankumman on häivyttävä, toivottavasti niin että kissa on yhä hengissä. Kissan ja koiran yhteenotossa häviäjä on kissa, vaikka muitakin mielipiteitä asiasta kyllä kuulee. Suosittelen kurkkaamaan kummankin lajin suuhun, hampaisto on ihan eri kaliiberia. Toisaalta se, että koira jahtaa ulkona poispäin juoksevaa kissaa, ei kerro mitään siitä voisiko koira hyväksyä laumanjäseneksi kissan. Koiralla kuin koiralla rodusta riippumatta voi olla saalisviettiä, ja saalisviettinen koira voi aivan hyvin hyväksyä laumaan rauhallisesti käyttäytyvän kissan.


Omasta laumastani Tarmo ei ollut tottunut koiraan pentuaikanaan. Koiraan tottuneet solahtivat laumaan ilman sen kummempia kommervenkkejä, koiraan tottumattoman kanssa voi olla edessä vähän pidempi sopeutuminen. Tarmo oli kasvattajan mukaan pentueen arimmasta päästä, silti se jo ekana aamuna (kuvassa) uskalsi käppäillä huoneessa jopa nostellen häntää. Näin siihen asti kun Onni the gentleman kehtasi heiluttaa häntää ystävällisesti - tuolloin Tarmo vilahti sohvan alle...
Tarmo sähisi ja murisi Onnille useamman viikon jos se uskalsi liian lähelle, minun onnekseni Onni oli jo tottunut yhteen kissaan, Taikaan, ja osasi ottaa etäisyyttä tarvittaessa. Toisaalta Onni myös rakastui Tarmoon aivan kybällä, hyvä kun pääsimme pissalenkeille Tarmon tultua laumaan. Vieläkin ihmettelen tätä, johtuiko se juuri Tarmon vaikeudesta pentuaikana? Myöhemmin niistä tuli parhaat kaverit, ja Onni sai retuuttaa Tarmoa aika armottomastikin ennenkuin Tarmo päätti leikin lähtemällä pois paikalta. Tarmo ei koskaan näyttänyt Onnille kynsiään, vaan sanoi vastalauseensa vain äänellä.